Dodržovat základní pravidla stolování.

CPA-CSP-006-106-002

Komentář:

Očekávaný výsledek učení směřuje k přijetí nejzákladnějších pravidel společenského chování při stolování a k posílení sociálních dovedností spojených se stravováním. Cílem je vést žáka k respektování místa a času vyhrazeného pro stolování. Žák by měl dokázat připravit stolek na svačinu nebo oběd, zacházet s potravinami vhodným způsobem, osvojovat si správný způsob konzumace a používat vhodné příbory a nádobí.

Příklady aktivit:

Žák jí pomocí lžíce a pije ze vhodného hrnku, sklenice nebo láhve.

Žák stoluje v menší skupince a je veden k respektování osobního prostoru ostatních.

Žák se učí klidnému chování při jídle.

Žák podle pokynů rozdává talíře nebo lžíce ostatním.

Žák si zvyká na pravidelnost v jídle a respektuje čas vyhrazený pro práci, jídlo a odpočinek.

Učivo:

  • Stolování
  • Jednoduchá úprava stolu
  • Pravidla chování při stolování

Vazby na další očekávané výsledky učení